Tüm Haberler| Alan Tanıtımı Yapıldı

Elektrik Elektronik Teknolojisi Alan Tanıtımı Yapıldı

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜMESLEKİ TEKNİK EĞİTİMİ TANITIM VE YÖNELTME ELEKTRİK ELEKTRONİK ALANI TANITIMPROĞRAMI

                                                                                                                                                   SİNCAN

 

          5 Mayıs 2014tarihinde saat 10:00 da Sincan 1. Organize Sanayi Bölgesinde, ASO Teknik Kolejinde,  Sincan İlçe Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtımve Yöneltme Komisyonu(Öğrt. Sayın Ahmet UZ, Öğrt. Sayın Binnaz SAĞLAM)  organizasyonu ile Elektrik ElektronikTeknolojisi alanı tanıtımı yapılmıştır.

  Sincan ilçesikaymakamı Salim Demir, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fikret Yılmaz, Sincan İlçeMilli Eğitim Müdürü Adem Solmaz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri,MuhittinErdoğan,Mustafa Binici,Ankara Sanayi Odası Başkanı M.Nurettin Özdebir,Sincan1.Organize sanayi yönetim kurulu başkanı Ahmet Kaya,Sincan 1. Organize SanayiBölge Müdürü İbrahim Hakkı Alptürk,İl Milli Eğitim komisyon üyeleri OrhanYılmaz,Nursel Göknar,ilçe ortaokul ve lise müdürleri,öğretmenler,Sincan 1.Organize Sanayi Bölgesi firma sahipleri,İşkur meslek danışmanları,Öğrecilerkatılmıştır(toplam 120 kişi)

       KonuşmalarındaOkul Müdürü Mustafa Daşcı böyle bir organizasyonun okulunda yapılmasındandolayı memnun olduğunu belirtti.

     Sincan İlçe MilliEğitim Müdürü Sayın Adem Solmaz Mesleki Teknik Eğitimin önemini vurguladı.

 

    Sincan 1.OrganizeSanayi Yönetim Kurulu başkanı Ahmet Kaya Organize sanayisinin çok geliştiğini bununda nitelikli öğrencilerin yetiştirilmesi ile daha ileri seviyelereulaşabileceğini açıkladı.

       ASO Başkanı NurettinÖzdebir toplantıda yaptığı konuşmada,"Hayat bir yarış, hepimiz bu yarış içerisinde var olabilmek, kendimize biryer edinebilmek için devamlı koşmak, kendimizi yenilemek, pozisyonumuzuiyileştirmek için çalışmak zorundayız" dedi.

Dünyadaki yarışın sadece kişilerinkonumları ve gelirleri üzerinden olmadığını belirten Özdebir; "Ülkeler deaynı şekilde var olabilmek, güçlü olabilmek, vatandaşlarının ekonomik hak veçıkarlarını daha iyi koruyabilmek için bu yarış içerisindeler. Ülkemiz dünyanın16. ekonomisi. Satın alma paritesine göre dünyanın 13. ekonomisiyiz. Ancakdünya gelirinin yüzde 70'ini sadece 3-4 ülke paylaşıyor. O zaman bu gelirdağılımındaki adaletsizlikten, ülkemiz lehine fayda çıkartabilmek için çok dahafazla çalışmamız gerekir" şeklinde konuştu.

     Sincan Kaymakamı Salim Demir ise mesleki teknik eğitimin sadecebilgiden ibaret olmadığını belirtti. Demir, "Mesleki Teknik Eğitim aynızamanda el becerisinden tutun da yetenekleri de kapsayan, hüner içeren birnitelik taşımaktadır. Dolayısıyla Mesleki Teknik eğitim çift kanatlı bir daldır,hem bilgi, hem yetenek ve becerilerin geliştirilmesini hedefleyen bir eğitimdalıdır. Bu bağlamda, mesleki teknik eğitimin daha üst seviyelere ulaşmasınıhepimizin önemsemesi gerektiğini ve gençlerimizi de bilinçli olarak ve bu işisevdirerek yönlendirmemiz gerektiğinin altını çizerek vurguluyorum" diyekonuştu.

     Programın devamında Tanıtım Komisyon üyesi Ahmet UZ yıl içerisindeyapılan çalışmaları  açıkladı.

       Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı ÖğretmeniEkrem Demirsoy alanla ilgili açıklamalar yaptı.

       Mesleki Eğitim Merkezi OSEP ÖğrencileriSeğmen Halk Oyunları ekibi ve Ahmet Andiçen Ticaret Meslek Lisesi müzik grubuöğrencileri programa renk kattı.

           Elektrik Elektronik TeknolojisiAlanında tanıtım günlerine destek veren  Sincan EML,Fatih EML,Ahmet ÇiçekEML,Ertuğrulgazi EML,Erkunt MEM,okulları ile Arel Arçağ Makina sanayi,UlusoyElektrik,Aykon Pano,Bülbüloğlu Vinç Sanayi,Nur İş KaynakMakinaları,Hidromek,Demas Asansör,Elko TGS,Termikel firmalarının katılımıylagerçekleşen standların açılışı yapıldı.

             Yapılan kokteyle açılış programısona erdi.

             Tanıtım günleri 5-9 Mayıs 2014tarihleri arasında Sincan İlçesinde bulunan 37 ortaokuldan ve 14 Mesleklisesinden toplam 3780 öğrencinin ziyaret etmesi sağlandı.