Tüm Haberler|Kariyer Günü 2

Kariyer Günü 2

İLÇE MİLLİEĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

MESLEKİ TEKNİK EĞİTİM TANITIM VEYÖNELTME KOMİSYONU

                                                                                                                  SİNCAN

         11 Nisan 2014 tarihinde  saat :10:00 da Sincan Organize Sanayi Bölgesinde,ASO Teknik Kolejinde,  Sincan İlçe Meslekive Teknik Eğitimi Tanıtım ve Yöneltme Komisyonu(Öğrt. Sayın Ahmet UZ, Öğrt.Sayın Binnaz SAĞLAM)  organizasyonu ile;AsoBaşkanı Sayın M.Nurettin ÖZDEBİR Beyefendinin sunumundaki kariyer gününe; ASOTeknik Koleji Müdürü,Sayın Mustafa DAŞCI,İlçe Milli Eğitim Müdürü;Zihni ÖZDEMİR,İlMesleki Teknik Eğitim Tanıtım Komisyon üyesi Sayın Orhan YILMAZ Bey,AksanKardan firması sahibi Sayın Ali Fuat ERDOĞAN Bey,ASO Teknik Koleji Müdür YardımcısıSayın Yaşar KANDEMİR, Sayın Y.Oğuzhan ÖRNEK,Emekli teknik öğretmen Sayın EkremDEMİRSOY,Emekli teknik öğretmen Sayın İlhami ŞAHİN,  ve 8 ortaokuldan gelen öğretmen (8 Kişi) veöğrencilerimizin katılımı sağlanmıştır.(Toplam:124 kişi)

SONUÇ:

Sincanİlçe Mesleki ve Teknik Eğitimi Tanıtım ve Yöneltme komisyon üyesi; Binnaz SAĞLAM;Mesleki ve Teknik Eğitimin önemini açıkladı ve kürsüyeASO Teknik Koleji Müdürü, Sayın Mustafa DAŞCI yı  davet etti.

Sayın DAŞCI konuşmasında Mesleki Eğitimin önemini vurguladı,öğrencilerinsevdikleri meslekleri seçmelerinin önemli olduğunu açıkladı.

       İlçe komisyonüyesi Binnaz SAĞLAM;Aso başkanı sayın M.Nurettin ÖZDEBİR?İN özgeçmişiniokuduktan sonra kürsüye, Sayın M.Nurettin ÖZDEBİR beyefendiyi davet etti.

SayınÖZDEBİR konuşmasında kariyer dolu yaşamına çok küçük yaşında babasının oyuncakyerine bir torba cıvata vida aldığını onlarla kendisinin kabiliyetidoğrultusunda oyuncaklar yaptığını,komşularının bisikletlerini tamir ettiğiniaçıkladı.

         Türkiyenin sanayileşme alanındadünyada 17.sırada olduğunu ilerleyen yıllarda 2.sıraya kadar yükselebileceğiniifade etti.

          Gelişebilmemiz için kendiüretimlerimizi yapmamız gerektiğini özellikle yerli malı kullanılmasınınönemini vurguladı.Öğrencilerden gelen soruları cevapladı.

         Dilek ve temennilerletoplantı kapatıldı.11.04.2014